YETENEKLİ, SICAKKANLI VE EĞLENCELİ
Image

YETENEKLİ, SICAKKANLI VE EĞLENCELİ


Ekranlarda daha yeni görmeye başladığımız ve bundan sonra sıkça göreceğimiz genç bir isim Berkan Hamedi. Ufak yaşta yeteneğini fark eden ve oyunculuk üzerine eğitimler alıp kendi hayat yolunu çizmiş. Genç yaşına rağmen donanımlı ve çalışkan biri. Berkan Hamedi ile merak edilenler ve daha fazlasını konuştuk.

 

Berkan Hamedi cool ve ciddi duruyor. Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

1-Özümde ikisi de değilim. Sadece dışarıya verdiğim imaj bu; çoğu zaman ters köşe yapmayı seviyorum. Özünde çok eğlenceli, şakacı, sıcakkanlı bir yapıya sahibim. Ancak bunu sadece istediğim noktalarda devreye sokuyorum.

 

Çocukken yeteneğinizi kim keşfetti? 

2-Oyunculuk anlamında ailem keşfetti diyebilirim. Sanata çok büyük ilgi duyuyorlar. Çocukken taklitler vs. yapardım. Tiyatroya, oyunculuğa olan yeteneğimi görünce hemen bunun peşine düşmüşler. Müzik anlamındaysa kendi kendimi buldum. 13-14 yaşlarımdan itibaren şarkı yazabildiğimi ve sesimin güzel olduğunu farkedince o konuda da ben kendimi geliştirmek istedim. Sonra hepsi çorap söküğü gibi geldi zaten.

 

Genç yaşta eğitiminizi oyunculuğa yönlendirmekle ilgili geçen süreden ve aldığınız eğitimlerden bahseder misiniz?

3-Çok küçük yaşlarda tiyatro eğitimine başladım. İyi projelerde yer aldım. 3 sene kadar Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldım. Bu süreçte okul müsamerelerinde tiyatrolar yaptık, çeşitli oyunlara çıktık. Sonrasında zaten menajerim Tümay Özokur hayatıma girdi. O zamandan bu zamana geçen süreçte de oyunculuk hayatımın her alanında aktif olarak var oldu.

 

Genç bir oyuncu olarak siz online platform dizilerini mi; yoksa televizyon dizilerini mi tercih edersiniz? Neden?

4-Her ikisini de tercih ediyorum. Yapımdan yapıma değişiyor tercihlerim. Tabi bunda bu işi mesleki olarak yapmamın da payı var. Ne kadar çok dizi, film, oyuncu izlersem kendimi o kadar geliştirebileceğime inanıyorum. İlk etapta yeni nesil için dijital platformdaki işlerin daha cazip olduğunu düşünebiliriz. Ancak bu işi mesleki olarak yapan birisinin gözlemleme açısından iki tarafı da birbirinden ayırmaması gerektiği kanısındayım.

 

On iki gün içinde çekilen Masal Şatosu filminde Bora karakterini canlandırdınız. Kısa sürede çekilen bu filmde oyuncu olarak yaşadıklarınızdan bahseder misiniz?

5-Oyunculuk zor bir meslek. Dışardan görüldüğü ve düşünüldüğü gibi değil. Çoğu zaman çok yorucu. Bu işi bizim gibi aşkla yapmayan birisi kolay kolay bu tempoya dayanamaz. Masal Şatosu ilk uzun soluklu işim diyebilirim. Yoruldum, ancak yorulmaktan keyif aldım ve daha da yorulmayı istedim. Büyüsü burada zaten, insan sevmediği işi yapamaz. Sevdiğin zaman bütün zorluklara baş kaldırıyorsun.

 

Sonrasında film dijital platforma taşındı ve yakın zamanda yeni bölümleri de izleyiciyle buluşacak. Çekimler nasıl gidiyor?

6-Her zamanki gibi çok yorucu ancak çok eğlenceli ve güzel geçiyor. Artık sona yaklaştık. 2. sezon çekimlerimiz bitmek üzere. Ben bu projede olduğumdan dolayı şahsen çok mutluyum. Buradaki ortam, arkadaşlık, samimiyet en üst düzeyde, umarım izleyicimiz 2. sezonu izlerken de bu samimiyeti hisseder, keyif alır.

 

Müziğe olan ilginizi de biliyoruz. Müzik, hayatınızda tam olarak nerede? Yakın zamanda yeni projeleriniz olacak mı?

7-Müzik hayatımın tam orta noktasında. Hayallerim, amaçlarım, hedeflerim. Artık yavaş yavaş müziğe daha da yoğunlaşacağım. Çok yakın zamanda güzel bir single çalışmasıyla dinleyicilere ulaşmak istiyorum. Bunun çalışmalarına başladım. Küçük yaşlardan beri şarkı yazıyorum, müzik alanında kendimi geliştiriyorum. Artık piyasaya kendi şarkılarımla girmenin de vakti geldi diye düşünüyorum. Zaman kaybetmenin alemi yok. İnsan hissettikleriyle var olur. Ben de bu doğrultuda güzel hissiyatlar barındırıyorum içimde. İçimden bir ses artık zamanı geldi diyor. Daha fazla detay vermeyeceğim, yakında şarkım çıktığında umarım sizde, severek dinlersiniz.

 

Röportaj: Ege Life Mart-Nisan 2022

Fotoğraflar: Ece Oğultürk