ÜNLÜ KARİKATÜRİST HAYATINI KAYBETTİ
Image

ÜNLÜ KARİKATÜRİST HAYATINI KAYBETTİ


Türkiye’nin yetiştirdiği ünlü karikatüristlerden, Limon dergisinin kurucularından ve televizyon yapımcılarından Murat Kürüz, geçtiğimiz gün tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Bir yıldır mide kanseri tedavisi gören Kürüz'ün iki hafta önce zatürreden hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Murat Kürüz, koronavirüs tedbirleri nedeniyle kızları Burcu, Gizem, kardeşi Ümit, oyuncu Mihriban Er ile Selda Özbek ve birkaç dostunun özel izin alarak katıldığı cenaze töreniyle bugün ikindi namazından sonra Bodrum Ortakent Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenini Murat Kürüz’ün yapımcılığını yaptığı ve senaryosunu yazdığı Gurbetçiler dizisi ekibi, o dönemde Gurbetçiler dizisinin uygulayıcı yapımcısı olan menajer Tümay Özokur’un kurduğu ‘Gurbetçiler’ adlı Whatsapp grubundan an be an fotoğraf ve videolarla takip etti. Yücel Uçanoğlu, Kemal Kuruçay, Ruhsar Öcal, Özgür Özgülgün, Uğur Uludağ, Gamze Yarka, Yeliz Doğramacılar, Berke Üzrek, Umut Gelgör, Özlem Bayşu, Nergiz Tanrıseven ve Tanzer Alkın cenazeye katılamamanın üzüntüsünü yaşarken, bir nebze de olsa oradaymış gibi hissetmenin rahatlığı ile eski patronlarını ve yol arkadaşlarına haklarını helal ederek yolcu etti.

Ruhsar Öcal: “Selda, iyi ki görüntü yolladın buradan da olsa dua yollamak bir nebze olsun bizi rahatlattı”

Uğur Uludağ: “Emeği çoktur bende. Çok üzgünüm…”

Yeliz Doğramacılar: “Çok çok üzgünüm, sanki çocukluğumdan bir sayfa gitti. Hepimizin başı sağ olsun… Işıklar içinde uyusun güzel insan.”

Selda Özbek: “Bitti işte… Hepimiz toprakta bir tümsek olacağız böyle. İyi ki tanışmışız ve güzel anılarımız olmuş. Hepimizin hayatlarında güzel yerlere dokundu bu güzel adam. Huzurla uyusun…”

Kemal Kuruçay: “Allah rahmet eylesin, belki birgün mezarının başında toplanabiliriz.”

Özgür Özgülgün: “Hepimizin hayatına dokunmuş çok naif bir insandı. İnanılmaz üzüldüm, erken veda oldu. Uğurlar olsun güzel abim Murat Kürüz. Elbet bir gün buluşacağız.”

Berke Üzrek: “Yolu ışık olsun. Özel bir insandı…”

Umut Gelgör: “Üstümüzde çok hakkı var. Böyle uğurlamak çok acı oldu.”

Gamze Yarka: “O tam bir dert ortağıydı...”

Tümay Özokur: “Tüm başlangıçlarımda yanımdaydı, kan bağım olmasa da tam bir abiydi...”

Yücel Uçanoğlu: “Kariyerimin en güzel günlerini ona borçluyum.”

Gurbetçiler ekibi işte bu mesajlarla Murat Kürüz’ü sevgiyle andılar ve salgının son bulmasıyla bir tören düzenleyerek Murat Kürüz’ü hak ettiği gibi yolcu etme kararı aldılar.