FİRDEVS OYNAMASI KEYİFLİ BİR ROL
Image

FİRDEVS OYNAMASI KEYİFLİ BİR ROL


‘Aşk ve Umut’ dizisinde Firdevs’e hayat veren Mine Çayıroğlu, “Beni oyuncu olarak zorlayacak ve keyifle oynayacağım bir karakter” dedi.
Yıllardır sektörde olan Mine Çayıroğlu, son olarak Kanal D’de hafta içi her gün ekrana gelen “Aşk ve Umut”la izleyici karşısına çıkıyor. Oyuncu, setten kalan zamanlarında şiir ve şarkı sözü yazdığını söyledi. Çayıroğlu’yla yeni projesini ve ilgi alanlarını konuştuk.
1-Günlük dizi Aşk ve Umut’ta yer alıyorsunuz. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Firdevs karakterini canlandırıyorsunuz. Nasıl biri Firdevs?
Firdevs, bana çok uzak bu yüzden oynamaktan keyif aldığım bir karakter. Ailesine düşkün olması, eğlenceyi sevmesi gibi benzer taraflarımız olmakla birlikte görgüsüz ve kaba tavırları bana ve hayat görüşüme çok uzak. Bakalım benden nasıl bir Firdevs çıkacak. 
2- ‘’Aşk ve Umut’’ için senaryo size geldiğinde, senaryoyu okuduğunuzda neler hissettiniz?
Hikaye halkımızın seveceği bir hikaye, az evvel bahsettiğim gibi Firdevs beni oyuncu olarak zorlayacak ve keyifle oynayacağım bir karakter, tüm bunları değerlendirdiğimde bu projede yer almak istediğime karar verdim.
3-Aşk ve Umut bu sezon ilk günlük dizi olarak ekrana geldi. Sosyal medyada da çok konuşuldu. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?
Bu sezon çok fazla günlük dizi başlıyor, bildiğim kadarıyla. Tanıdığım, çalışmaktan keyif aldığım oyuncu arkadaşlarımla yine aynı sette buluştum. Günlük diziler uzun soluklu ve her gün olması sebebiyle izleyici ile buluşabiliyor. Sosyal medyanın etkisi de tabi ki artık hayatımızda önemli bir faktör.. Yapımcımız, oyuncu kadromuz ve teknik ekibimiz işe gereken özeni gösteriyor. Yoğun bir çalışma temposuyla emeklerimizin karşılığını alacağımıza inanıyorum. 
4-Siz Firdevs’i nasıl yorumluyorsunuz?
Hayata duruşunda herkesin kendine göre haklı sebepleri vardır ve de bu sebebe ortak olup hak veren ya da karşı çıkan… Sonuçta hepimizin doğrusu kendimize.. Firdevs de doğrularıyla ayakta durmaya çalışıyor. Bakalım nasıl bir mücadele verecek, sürprizi bozmak istemem…
5- Setteki ortam nasıl biraz bahseder misiniz? 
Benim için en önemli şey, saygı… Benim olmazsa olmazım. Öyle davranır ve öyle davranılmasını arzu ederim. Ne mutlu ki set ortamımızda saygı, sıcaklık ve huzur var. Yoğun bir tempoda çalışıyoruz çünkü günlük dizinin temposu biraz daha zamanla yarışıyor. Ama yönetmenlerimiz son derece özenli ve programlı. Çözüm odaklı ve bu benim için önemli bir konu. Onun yanı sıra bahsettiğim gibi eski arkadaşlarımla sohbet, muhabbet derken keyifle zaman akıp geçiyor.
6- Setten arda kalan zamanlarda neler yapıyorsunuz? Hobileriniz ve ilgi alanlarınız nelerdir? 
Şiir ve şarkı sözü yazıyorum. Müzik benim oyunculuğumun yanı sıra vazgeçilmez tutkum, çalışmalarım devam ediyor. Kişisel gelişimle ilgili eğitimler alıyorum. Motivasyon için tercihim, yoga. Bana çok iyi geliyor. Ve bir de tabi ki dünya yakışıklısı oğlum var onunla keyifli zamanlar geçirmeye fırsat yaratmaya çalışıyorum.
7-Kendinizi geliştirmek istediğiniz noktalar var mıdır?
Oyunculuğa çok küçük yaşlarda başladığım için ben hep “öğrenen” bilinçte oldum. Çok usta isimlerle çalışma fırsatım oldu. Ailemin sanata destek veren aydın insanlar olması gelişimim için bana daima yeni kapılar açtı. Müzik yolculuğumda yolum çok uzun… Fotoğraf çekiyorum ve devam edeceğim bir alan.
 8- Hayattaki en büyük motivasyon kaynağınız nedir? 
Sevgi ve oğlum…
9- Son olarak buradan izleyicilerimize neler söylemek istersiniz? 
Onların kalplerine dokunabiliyorsak ne mutlu bize.