YAĞMUR ÜN İLE ANNELİK ÜZERİNE
Image

YAĞMUR ÜN İLE ANNELİK ÜZERİNE


1-Önce size anne olacağınızı ilk duyduğunuzda neler hissettiğinizi sormak istiyorum.
Hayatımda bu kadar duygu karmaşası yaşadığım an, çok nadirdir. Aynı anda bir sürü soru ve düşünce dönüp duruyor kafanızda... Ne söylesem az kalacak, yetmeyecek tarif etmeye. Sadece inanılmaz bir an olduğunu söyleyebilirim.
2- Gebelik süreciniz nasıl geçti? Çalışmaya devam ettiniz mi?
Bir canlıyı içinde büyütmenin hem sancılı hem de büyüleyici tarafları oluyor. 9 ay aynı vücutta 2 kişi yaşamanın getirdiği zorlukların yanında hamileliğin bolca tadını çıkardığımı düşünüyorum. İlk aylarda çalışmaya devam ettim. Sonrasında ise bebeğimi sakince bekleme kararı aldım.
3-Anne olmak hayatınızda, duygularınızda ve gelecek planınızda neleri değiştirdi?
Anne olmak gerçekten büyüleyici. Zaten çok duygusal, hayatı fazla ciddiye alan biriydim annelikle beraber bu durum kat be kat arttı. Tüm planlarım, Diana’nın konforu üzerine kurulu. Attığım her adım onun öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda şekilleniyor.
4-Kızınızla ilk göz göze geldiğinizde ne hissettiniz?
Yeniden doğdum... İnanılmaz keyifli bir doğumdu. Doktorum, dostum Burçin Karakuş ve ekibi ile birlikte o an Diana’yı coşkuyla karşıladık. Kalbim adeta göğüs kafesimi delip geçecek gibiydi. 
5- Son zamanlarda aşı karşıtlığı ülkemizde de moda oldu. Bu konuda düşünceniz nedir?
Bu soruyu meslektaş olduğunuz eşim Doktor Doğaç Ergezen’in yanıtlamasını istiyorum.
“Genel olarak aşı karşıtlığının moda olduğunu dile getirmek pek doğru olmaz. Örnek vermek gerekirse tetanoz aşısı yaptırması gereken bir hasta ya da ebeveynin bunu yapmaktan geri duracağını nadiren görürüz fakat covid-19 için üretilmiş aşıların yeni keşfedilmiş olmaları dolayısıyla çekincelere sebep olması son derece anlaşılabilir bir durum olup yeterince iletişimle aşılabilecek bir dirençtir.”
6-Annenizle anne-kız ilişkiniz nasıl? Siz kızınızla nasıl bir ilişki hayal ediyorsunuz?
Anneciğime anne olduktan sonra daha fazla bağlandım. Benim için her şeyi fazlasıyla yaptığının farkındaydım fakat şu an tam anlamıyla idrak edebiliyorum. Bana sunduğu her şey için sonsuz minnettarım. Şimdi de olduğu gibi Diana ile hayat, çok eğlenceli olacak. Dediğim gibi her kadın, çocuğuyla yeniden doğuyor bence. Onunla yeniden öğreniyorum, keşfediyorum, büyüyorum... 
7- Çocukken en sevdiğiniz oyuncağınız ve oyun hangisiydi?
Tweety, Eeyore favori oyuncaklarımdı. Kalabalık bir ailede büyüdüm. En sevdiğiniz oyun dediğinizde ise aklıma bütün kuzenlerimle bir araya gelip aile büyüklerine düzenlediğimiz gösteriler geliyor aklıma.
8-Neden oyunculuğu seçtiniz? Bunda Zeki Alasya’nın sizi 40 günlükken kucağına almasının rolü var mı?
Seçimden ziyade hayatımda hep var olan bir durumu devam ettirdim aslında. Küçük yaşlarımdan itibaren usta isimlerle aynı projede yer aldım. Onlardan edindiğim bilgilerin elbette ki oyunculukta ilerlememde şüphesiz katkısı oldu.
9-Çocuğunuzun hangi mesleği seçmesini hayal ediyorsunuz?
Diana’nın seçtiği meslekten ziyade nerede olursa olsun mutluluğunu ve başarısını hayal ediyorum. Umarım dilediği gibi özgürce yaşar.
Nisan 2023 | Cici Doktorum | Fotoğraf: Ece OĞULTÜRK