SILA KORKMAZ’IN DÖNÜM NOKTALARI
Image

SILA KORKMAZ’IN DÖNÜM NOKTALARI


Gazeteci Behlül Aydın’ın Hürriyet Gazetesi Kelebek ekinde her hafta sonu ünlü isimleri ağırladığı “Bunları Biliyor muydunuz?” köşesinin bugünkü konuğu Sıla Korkmaz…

*Annesi ve babaannesi göçmen olan Sıla Korkmaz, “Göçmenlerde anaerkil bi düzen vardır. Ben de ailemde baskın ve güçlü kadınlarla büyüdüm. Onların hediyesi olarak hiç çıkarmadan taktığım takılarım var. Uğurumdur. Çıkarmam gerekirse de mutlaka üstümde taşırım” diyor.

*Çocukken bir çocuk giyim markasında çocuk mankenliği yapmış. 2 sezon kataloglarda ve TV filmlerinde reklamlarda yer almış.

* Futbolcu ve teknik direktör Bülent Korkmaz ile babasının aynı isim ve soy isime sahip olması sebebiyle özellikle eve gelen kargolar sırasında birçok komik olay yaşıyorlarmış.

*Rap şarkı repertuarı çok geniş olan Sıla Korkmaz, bir şarkıyı en az 1 kere dinlemiş olması ezberlemesi için yeterliymiş. Bu özelliğine çevresindekiler çok şaşırıyorlarmış.

*5 yaşında müsamerede 7 Kocalı Hürmüz’ü oynamış. Kreş, ailelere sürpriz yapmak istemiş ve müsamere detayını vermeyince bütün aile kızlarını Hürmüz olarak görünce şok olmuş. J

*19 yaşında bi operasyon geçiren Sıla Korkmaz bu süreci hayatı için kritik bir dönüm noktası olarak görüyormuş. O zamana kadar “sorun çıkmasın” “hadi bu sefer de böyle olsun” diye diye hiçbir şeyde ısrarcı olmazken o günden sonra istediği her şeyin arkasında durmaya, inat etmeye ve kendini öne koymaya başlamasıyla oyunculuk macerasına yöneldiğini söylüyor.

*Dedesini kaybettiği gün, cenazeden dönünce ‘Adı Sevgi’ dizisine Esma olarak seçildiğini öğrenmiş. En yakın arkadaşı televizyon olan dedesinin hatırasını böyle yaşatmak ona ayağa kalkma gücü vermiş.

*En sevdiği yemek, bamya ve kapuskaymış.

*Günde en az 3 litre su tüketirmiş. Sette bile çevresinde çok su içmesiyle bilinen Korkmaz, bazen kendisini su içmeyi hatırlatan bir aplikasyon gibi hissediyormuş.

*Yaz kış soğuk kahve içmeyi seviyormuş.

*İstanbul’u navigasyon gibi tarif edecek kadar iyi bildiğini iddia eden Korkmaz, üniversitede de arkadaşları arasında toplu taşıma hatları konusunda, gidecekleri yere en kolay nasıl gidecekleri konusunda yardım edermiş.