İLK ŞARKISINI 7 YAŞINDA BESTELEMİŞ
Image

İLK ŞARKISINI 7 YAŞINDA BESTELEMİŞ


Hürriyet Gazetesi Kelebek ekinde gazeteci Behlül Aydın’ın her hafta ünlü isimleri ağırladığı “Bunları Biliyor muydunuz?” köşesinin bugünkü konuğu Alara Eriç…

*Alara Eriç, küçüklüğünden beri arkadaşları arasında sınıfın ve mahallenin sarışın, mavi gözlü, uzun boylu, zayıf ve kibar kızı olarak tanınırmış.

*7-8 aylıkken, ailesi günde 1-2 saat İngilizce çizgi film video setleri izlettiği için İngilizce’yle çok küçük yaşta tanışmış ve anaokuluna giderken İngilizce konuşmaya başlamış.

*Arkadaşlıklara çok önem veren Alara Eriç, anaokulda tanıştığı birkaç arkadaşıyla hala görüşüyormuş.

*3 yaşında klasik baleye başlamış. 5 yaşında piyanoya başlamış. Çok yoğun bir öğrencilik hayatı olsa da aklında hep sahne sanatları varmış.

*Anneannesinin eşi olan Fikret Hakan’ın yönlendirmesi sayesinde ilk defa Can Gürzap’tan diksiyon ve oyunculuk dersleri almış. Alara Eriç; “Fikret dedem (Fikret Hakan) oyunculuğa ve sahnelere çok yakıştığımı, sahnelerde olmam gerektiğini söylerdi hep. Hatta bir gün ‘Ben elbiseyi kumaşından tanırım bu çocuk kesinlikle sanatçı olmalı hamurunda vardedi”.

*Lisedeyken dünyanın en iyi sinema akademisi kabul edilen UCLA’de (Lise 2 yazında) eğitim görmek için 50.000 civarında öğrencinin dünyanın dört bir yanından gönderdiği TFT (Theatre, Film, TV) bölümünden uluslararası kabul alan kabul alan 2 kişiden biri olmuş.

*New York’ta American Musical and Dramatic Academy (AMDA) Tiyatro bölümünden burslu kabul almış ve yaz süresince eğitim almış.

*Geçen sene Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Alara Eriç, Kanada, Londra ve Amerika’da istediği üniversitelerde psikoloji bölümlerinden bursla kabul almasına rağmen İstanbul’da İngilizce eğitim veren bir üniversitede İletişim Fakültesi 1. sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatına devam ediyor.

*Yaklaşık 2 senedir Tümay Özokur Akademi’den oyunculuk dersleri alıyormuş.

*Ailesinin iş seyahatleri ve gezgin ruhlarından dolayı Türkiye’nin neredeyse tamamını görmüş, yurtdışında ise 79 ülkeyi gezmiş. Bir keresinde 7-8 yaşlarındayken ailesinin işi nedeniyle gittikleri Çin Shanghai’da, Disney karakteri Hannah Montana’ya benzetildiği için birçok çocuğun fotoğraf çektirme isteğiyle karşılaşmış.

*En son Dominik’e gitmiş ve Survivor parkurunu deneyimlemiş. Şimdilerde ise sırada eskiden çok uzun yıllar İslam coğrafyası olan Endülüs’e, sonrasında ise Ürdün Petra’ya gitmeyi istiyormuş.

*İlk şarkılarını aslında reklam müzikleri yaparak başlamış. Bir markaya uygun melodi yaratması çok kısa sürede gerçekleşirmiş..

*Türkçe şarkılarını ise 7-8 yaşlarında bestelemeye başlamış.

*Sözleri ve bestesi kendisine ait, Amerikalı şarkıcı Konnor ile düet yaptığı ilk İngilizce tekli “Lie” adlı şarkısı 26 Mart 2021’de yayınlanmış. Biri New York’ta diğeri İstanbul’da olan iki sevgilinin uzak mesafe ilişkisinin anlatıldığı şarkıyı Eriç, 16 yaşındayken ukulele ile yapmış.

*2. teklisi ise “Yıldızlar” ise 15 Ekim 2021’de yayınlanmış ve ilk Türkçe teklisi olduğu halde iyi bir izlenme sayısına ulaşmış.

*Alara Eriç’in sıradaki projeleri arasında ise 4 adet Türkçe teklisi ve 1 adet de İngilizce parçası sırasıyla yayınlanacakmış. İlk şarkısı 6 Mayıs tarihinde Enes Yıldırım ile düet yaptığı “Yaşlı Gözler” adlı parça olacakmış.

*Korku oyunlarına ve korku türündeki filmlere bayılıyormuş.

*Örümceklerden çok korkuyormuş.

*Polaroid fotoğraf makinesiyle fotoğraflar çekmeyi çok seviyormuş.

Fotoğraf: Ece OĞULTÜRK