HERKES ÜNLÜ OLMAK İSTİYOR
Image

HERKES ÜNLÜ OLMAK İSTİYOR


"İşinde iyi olan herkes ünlüdür" diyerek başlıyor söze Arka Sokaklar'ın Nazike'si Nazlı Tosunoğlu. Birçok dizi ve filmde yer alan Nazlı Tosunoğlu ile pandemi ile dizi setlerinden sosyal medyaya kadar sektöre dair birçok konuyu masaya yatırdık. Son dönemde herkesin oyuncu olmak istemesini değerlendiren Arka Sokaklar'ın Nazike'si Nazlı Tosunoğlu, "Herkes ünlü olmak istiyor. Kimse de çıkıp ben noter olacağım demiyor mesela. Bizim sektörden yola çıkarsak; yazar veya yönetmen olmak isteyene çok az rastladım." dedi.

İkinci Bahar, Yabancı Damat ve en son Arka Sokaklar'daki Nazike karakteri ile hafızalarda yer alan Nazlı Tosunoğlu ile ünlü olma isteğinden pandemide setlere ve sosyal medyaya kadar her şeyi masaya yatırdık.

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'nın sorularını yanıtlayan Arka Sokaklar'ın Nazike'si Nazlı Tosunoğlu, hayatına dair merak edilenleri anlattı. Sosyal medyada herkese kapalı bir profile sahip olan oyuncu, insanların yanlış davranışlarından korunmak için böyle yaptığını söyledi. İşte keyifli röportajın detayları...

1. Uzun zamandır Arka Sokaklar'da yer alıyorsunuz. Bölüm sayısı bakımından en uzun süren dizilerden biri. Birçok dizi yayından kalkarken, reytingi az olurken bu dizinin pandemi koşullarında dahi devam etmesini ve insanların bu kadar benimsemesini neye bağlıyorsunuz?

Arka Sokaklar, hayattan kopuk olmayan, gerçek hayatla çok bağlantılı bir dizi. Halkın gerçek sorunları, yaşanılanlar bizim senaryomuzda kendisine yer buluyor. Birçok dizi pandemi hiç yokmuşçasına davranırken, biz pandemiyi işledik, hem de uzun bir süre. Hatta bunun komedisini bile çıkardık. "Hüsnü ev ve hijyen." O bölümde işlenenler hepimizin ilk başlardaki bilgisizliğimizle ve şaşkınlığımızla çok paraleldi.

2. Arka Sokaklar demişken canlandırdığınız Nazike karakteri biraz çılgın biraz da koruyup kollayan bir teyzeyi temsil ediyor. Gerçek hayatta da böyle misiniz? Çılgın mısınız? Sevdiklerinizi korur musunuz?

Nazike ile çok fazla örtüşen bir yanım yok. Tabii yakınlarıma, ülkeme, dünyaya kendimi sorumlu hisseder ve korumacı davranırım. (herkes gibi) ama Nazike, en son söylenecek sözü en başta söyleyecek kadar patavatsız ve çıkarcı. Önce ben diyor. Kötü değil, sadece densiz ve ayarsız. Birlikte yaşaması zor bir insan. Bunca yıl ona nasıl tahammül ettiler inanın ben de bilmiyorum. Yine de saf bir tarafı var. Seyirci de bunu gördü ve onun için seviyorlar Nazike'yi.

"GERÇEK HAYATTA KİMSE ÖYLE DEĞİL"

3. Yıllardır bu sektördesiniz. Pandemi sürecinde dizi setinde olmak nasıl? Bu süreç sizin sektörde neleri değiştirdi? Dezavantajları ya da avantajları oldu mu?

İlk önceleri hepimiz çok korktuk tabii. Korka korka sete gidip geliyorduk. Bütün setler durdu, biz çalıştık. Bir yandan da sete gitmek, aktif olarak çalışıyor olmak bize dışarıdaki o kaosu unutturuyordu. Sanki her şey normalmiş gibi geliyordu zaman zaman. Eve dönünce tekrar hastalık korkusu, endişeler artıyordu.

4. Sosyal medyada herkese açık olmayan bir profiliniz var. Bunun özel bir nedeni var mı? Şu an her anın paylaşıldığı ve bununla ön planda olunan bir platformdan kendinizi korumayı nasıl başarıyorsunuz?

Kendimi ve ailemi temiz tutmak için sanırım. Tanınmış kişi olunca, karşı tarafın ne düşüneceğini hesaba katmadan, hakları olmayan davranışlar sergileyen kişiler oluyor. Hayatı nasıl yaşamak gerektiğini öğretmeye kalkışıyorlar. Mesafe kavramı ortadan kalkıyor. Oysa gerçek hayatta kimse öyle değil. Her zaman çok zarif ve çok içten davranışlarla karşılaşıyorum. Hal hatır soruyorlar, fotoğraf için izin istiyorlar. Sevildiğini hissetmek çok güzel, sevilen bir oyuncu olmak çok güzel. Trafikte bile el sallarlar, korna çalarlar ve mutlaka gülümserler.

5. İstanbul'u sevdiğinizi birçok programda dile getiriyorsunuz. Sizce bir oyuncunun İstanbul'da yaşamasının en önemli avantajı nedir?

İstanbul, kaosuyla, karmaşasıyla capcanlı, enerjik ve hareketli bir şehir. Bir oyuncu da kaosu, karmaşası ve enerjisi olmadan hareket edemez, canlı kalamaz. Bir rolü çıkartma aşamasında da aynı karmaşayla karşı karşıya kalırız. Sakinlik, dinginlik hiç bize göre değildir. Arka Sokaklar setinde oynamak için biraz İstanbul şoförü olmanız gerekir. Uyanık, seri, hızlı ve ara sokaklardaki ters yönleri biliyor olmanız gerekir. Bir İstanbul şoförü dünyanın herhangi bir ülkesinde rahatlıkla araba kullanabilir ve yolunu bulabilir.

"HERKES ÜNLÜ OLMAK İSTİYOR"

6. Şu an her şeye ulaşmak ve ön plana çıkmak oldukça kolay. Alakasız biri bir bakıyoruz oyuncu olarak karşımızda. Herkes oyuncu olmak istiyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu anlamda oyunculuk konusunda tecrübeli bir isimsiniz. Geçmişe özlem duyuyor musunuz?

Herkes oyuncu olmak istiyor diyorsunuz ya aslında herkes ünlü olmak istiyor. Sanki ünlü olmak bir meslekmiş gibi! İşinde iyi olan herkes bir tür "ünlü"dür zaten. Ünlü tostçu Kadir vardır mesela Antep'te. Tostu güzel yapar, müşterisi çoktur ve "ünlü"dür. Önce meslekte yeterlilik ve yaratıcılık, sonra "ün". Kimse de çıkıp ben noter olacağım demiyor mesela. Bizim sektörden yola çıkarsak; yazar veya yönetmen olmak isteyene çok az rastladım.

7. Günlük hayatta vazgeçemediğiniz şeyler nedir? Nazlı Tosunoğlu mesleği dışında neler yapıyor, duymak isteriz?

Deniz, vazgeçemediğim, vazgeçmek istemediğim bir tutku benim için. İçinde veya üzerinde. Her türlü deniz yani. Boğaz çocuğuyum ben, doğma büyüme boğaz çocuğuyum. Her koşulda, her türlü havada, dalgalıymış düzmüş yosunluymuş taşlıymış farketmez! O denize girerim. Bütün vapurların isimlerini bilirim, bütün balıkları tanırım. Şimdilerde yaşanan bu deniz salyası felaketi beni çok üzüyor.

Kaynak: aksam.com.tr

Röportaj: Merve Kantarcı Çulha

Fotoğraf: Ece Oğultürk