EN YAKIN ARKADAŞI BOBO İLE
Image

EN YAKIN ARKADAŞI BOBO İLE


Oyuncu Hazal Benli, annesinin içten dileğiyle mi yoksa kendisinin evrene gönderdiği mesajlarla mı bilinmez, altı yıl önce tesadüfen hayatına giren Bobo’yu nasıl sahiplendiğini, isim hikayesini, onun için hangi oyuncakları ve mamaları tercih ettiğini anlatıyor.

Köpeğinizi nasıl sahiplendiniz?

-6 sene önce köpek sahiplenmeye karar verdiğimde annem İstanbul’a beni ziyarete gelmişti. Dışardaydık ve yan masamıza Bobo’ya çok benzeyen bir French Bulldog geldi. Onu saatlerce sevmiştik, ırkı o güne kadar pek tanımıyordum. Annem ‘Hazal keşke böyle bir şey gelse sana da.’ dedi. Artık ne kadar içten diledi ve istediyse 2 gün sonra Instagram’da Bobo’nun ilanını gördüm. Maalesef daha önceki sahibinden şiddet görmüş Bobo, üzücü de bir hikayesi vardı. Hiç düşünmeden ilan sahibi Tanısan Seversin Derneği’nin kurucusu Gökçen Yücekaya’ya ulaştım ve Anneler Günü’nde Bobo’yu bana getirdi. Chuck ise Birol’la birlikte girdi hayatıma, o da pandemi döneminde sahiplenmiş.

İsmini nasıl koydunuz?

-Bana geldiğinde 11 aylıktı ve daha önceki ismi Pablo’ymuş. Eski hayatıyla ilgili hiçbir şey onda kalsın istemedim. Aslında o seçti ismini. Bir sürü isim denedim Bobo’ya tepki verdi.

Onunla seyahate çıkıyor musunuz?

-Evet, arabayla seyahat edebildiğim her yere, her zaman götürdüm Bobo’yu. Çok uslu ve akıllı bir köpek bu yüzden restoran dahil her yere kolaylıkla yanımda gelebiliyor. Gezmeyi de zaten çok seviyor. Uçakta, yanımda seyahat edebilse keşke.

Onun için hangi mamayı tercih ediyorsunuz?

-Ben hayvanların biyolojilerine uygun şekilde, doğal besinlerle beslenmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden barf diyetini tercih ediyorum. Tam bir kuru mama karşıtıyım. Hayvan sahibi olan herkesin Pet Fooled belgeselini seyretmesi konusunda da ısrarcıyım! Bazen ben hazırlıyorum mamalarını, vaktim yoksa Raw For Us ve Barf Tr’den alıyorum.

Hangi oyuncaklarla oynamayı tercih ediyor?

-Bobo öten oyuncakları ve pet şişeleri çok seviyor. Gözü kararıyor diyebilirim.

Chuck kemirebildiği her şeyi seviyor. Onun oyuncak ayrımı yaptığını sanmıyorum. Mesela geçenlerde oyun konsolumu parçalamış sağolsun.

En çok hangi tasmayı ve kıyafetleri seviyor? (tercihen markasıyla olursa çok seviniriz)

-Bobo için bel tasması tercih ediyorum ve en sevdiğimiz marka Zeedog. Kıyafet giymeye de bayılıyor gerçekten, sanırım onu giydirdikten sonra benim verdiğim tepkiler yüzünden. Zaten soğuğa hiç dayanıklı değil, çok üşüyor bu cinsler. Kışın en çok Sweatshirt ve kar tulumu giyiyor tercih ettiğimiz markaysa genelde AlphaDog.

Chuck’a maalesef boğmalı boyun tasması kullanıyorum çünkü ikimizde 52 kiloyuz. Başka türlü onu tutmam pek mümkün değil. Chuck sadece yağmurluk giyiyor, markası LindoDog.

InStyle Ocak 2024

Röportaj: Selin Damla